Borrelbrood

Heb je ’s avonds lekkere trek? In plaats van een zak chips open te trekken of een zak borrelnootjes, kun je ook dit overheerlijke brood maken. Je hebt slechts een paar dingen nodig, en na een half uurtje staat het op tafel.

Ingrediënten:

1 rond (vloer)brood
50 gram boter
5 eetlepels olijfolie
150 gram geraspte kaas
Een bosje lente ui
Kruiden naar smaak (wij hadden knoflookpoeder)

Bereidingswijze:

1. Snijd het brood horizontaal in aan de bovenkant voor ongeveer driekwart van de hoogte. Hierna snijd je het verticaal ook in, zodat er “blokjes” ontstaan.

2. Smelt de boter in een grote kom, in de magnetron. Doe hier de geraspte kaas, de olie, de kruiden en het in ringetjes gesneden groen van de lente uitjes bij. Meng dit alles goed door elkaar.

3. Neem nu twee stukken aluminiumfolie. Leg deze als een kruis op elkaar (maak een groot + teken). Leg in het midden het ingesneden brood.

4. Doe het mengsel nu tussen alle “blokjes” van het ingesneden brood, zowel horizontaal als verticaal.

5. Vouw het aluminiumfolie nu dicht, en zet het brood in een op 180 graden Celsius voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten.

6. Haal het brood uit de oven, verwijder het aluminiumfolie, en leg het op een mooi bord. Je kunt nu de stukjes brood één voor één uit het brood trekken. 

Eet smakelijk!