Column 8: Naar het pretpark

Had jij vroeger ook zo’n hekel aan mensen met die (kleine) kinderen in Disneyland?

Mensen die denken dat ze alles kunnen maken, omdat ze een kind hebben.
Of dat jij maar aan de kant moet gaan, want zij lopen hier met een kinderwagen.

Of wat dacht je van dit: de parade in Disneyland begint om 14.00 uur. Jij weet uit ervaring (omdat je met een Disney Freak getrouwd bent)  dat je er zeker één uur eerder moet zijn, als je een goed plekje wilt hebben. Daar zit je dan, één uur op de grond, met koude, in slaap gevallen billen. De parade begint over drie minuten, en je wordt op je schouder getikt. “MAG MIJN KIND VOOR JE STAAN?” GGGRRRR!

Nou surprise, Ik ben ook zo’n mens geworden waar ik vroeger een hekel aan had (of misschien stiekem nog steeds een hekel aan heb 🙂 ).

Behalve dat stukje over de parade dan -want eigen schuld dikke bult- dan hadden we er maar eerder moeten staan met de meiden. Wij zijn na de komst van baby J eigenlijk niet meer naar Disneyland Paris gegaan, maar na een pauze van 2 jaar, gaat het nu toch weer gebeuren: Wij gaan weer een uitstapje doen naar Disney. 😀

Maar goed ook, want in de tussentijd, hebben ze mega verlies geleden. Dus geen pauze meer nemen en de pot spekken daar! (Is gekkigheid natuurlijk. Komt niet door ons dat ze een mega verlies hebben geleden, hoop ik tenminste.)

Overigens hebben ze een mega zak met geld gekregen van moederbedrijf Disney in Amerika. Zo kunnen ze zichzelf oplappen en mooi maken voor hun 25 jarige bestaan in 2017.

Wij gaan in totaal met zijn zevenen, wij viertjes, een vriendinnetje van J, en haar ouders.

J en haar vriendinnetje zijn net Jut en Jul: ze doen alles samen. Helaas doen ze elkaar ook na. Gek word je ervan.

Zeg je: “J, niet doen”, dan geeft dat groen licht voor haar vriendinnetje die denkt dat zij het dan wel mag. En andersom werkt dat precies hetzelfde . En heb je die twee eindelijk onder controle, dan heb je altijd de kleine L nog die ook aandacht wil hebben. Dus ook zij moet dan even van zich laten horen.

Amai, heerlijk kinderen. J

Wij zijn in ieder geval heerlijk vier dagen er naartoe gegaan en de meiden hebben genoten. Ze waren alle drie helemaal afgebrand en wij eigenlijk ook wel maar we vonden het geweldig!

Zeker het vuurwerk aan het einde van de dag vonden ze mooi. En die Disney figuren, ik raak er al opgewonden van, laat staan de meiden. Wij hebben zelfs een handtekeningboekje voor ze gekocht.

Overigens, ik moet zeggen: Disney heeft het goed voor elkaar hoor. Ben je wel van plan te gaan met je kinderen, en kunnen ze nog niet overal in? Vraag dan een pas Baby Switch aan net voordat je de rij ingaat van de attractie.
Stel, de wachtrij is 20 min, dan wacht maar 1 persoon 20 min (andere in principe ook, maar dan buiten niet in de rij met de kinderen). Zodra die ene uit de attractie is, geeft hij de pas aan de ander, en deze kan via de sluiproute gelijk in de attractie zitten. En zo zijn jullie wel samen geweest in de ride, alleen niet samen.

Als je nu aan mij vraagt, raad je het aan? Dan zeg ik nee…. Ik zou zeker nog even wachten totdat ze een jaar of vier à vijf zijn. Als je kijkt naar onze meiden: L is 74 cm, J is 92 cm en haar vriendinnetje is bijna 1 meter. Met deze lengte kun je nog niet in alle spannende/gevaarlijke attracties.

Gelukkig is er genoeg te doen voor de kleintjes van onder de 104 cm. In het park komt iedereen aan zijn trekken, van groot tot (zeer) klein.De meiden hadden plezier, maar ze waren onwijs moe. En dat was te merken tot zeker 2 dagen na thuiskomst. De eerste dag heeft J vier uur in de middag geslapen en avonds is ze voor haar doen op tijd naar bed gegaan.