Eieren “uit het vagevuur”

Veronderstel: je hebt pasta gekookt met een heerlijk tomatensausje. Natuurlijk heb je veel te veel gekookt en heb je saus over. Je hoeft dat uiteraard niet weg te gooien, maar je kunt er van alles mee doen, zoals dit recept maken. Het aantal eieren hangt een beetje van de hoeveelheid saus af, dus hoe meer saus je hebt, hoe meer eieren er in gaan. Wij hadden voor dit recept niet heel veel saus over, dus we hebben het gedaan met twee eieren. Als je een standaard saus hebt, kun je die eerst nog even verder afmaken met zout en/of peper.

Ingrediënten:

overgebleven tomatensaus
eieren
eventueel zout en peper

Bereidingswijze:

Zet de pan op het gasfornuis, maar zet de saus nog niet aan aan. Voeg nu de eieren toe, en zorg dat de dooiers heel blijven. Zet nu de warmtebron héél zachtjes aan (want het brandt snel aan) en roer met een lepel alléén langs de randjes.

Als de dooiers bijna hard zijn (je mag zelf bepalen hoe ver je het laat doorkoken), is het klaar. Bij ons heeft het ongeveer drie minuten opgestaan totdat wij het goed vonden.

Serveer met geroosterd brood, en eet smakelijk!