Gevulde kaascroissant met pittige aardbeiensaus

Een experiment dat best goed gelukt is, en dus wil ik het met jullie delen. Je kunt dit gerecht vooraf serveren omdat het niet zo groot is. Bovendien is het heel makkelijk te maken, en smaakt heel erg lekker.

Ingrediënten (voor 4 personen):

1 pakje bladerdeeg uit de vriezer
5 eetlepels aardbeienjam
Cayennepeper (naar smaak)
4 soepstengels
4 plakjes jonge kaas
1 geklutst ei

Bereidingswijze:

Verwarm je oven op 220 graden Celsius, pak een bakplaat en leg daar een vel bakpapier op.

Neem 4 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze even ontdooien tot ze op te rollen zijn.

Als de plakjes ontdooid zijn, leg je een plakje kaas op een plakje bladerdeeg (zorg dat de kaas niet uitsteekt) en rol het op. Doe dit met alle vier de plakjes bladerdeeg. Als je een rolletje af hebt, leg je dit op de bakplaat met bakpapier.

Bestrijk de rolletjes met het geklutste ei.

Zet de rolletjes in de oven voor 10 – 12 minuten. Als ze klaar zijn, hebben ze een goudbruine kleur.

Doe terwijl je je croissants in de oven staan in een steelpannetje de aardbeienjam, en verwarm deze tot het vloeibaar word (dus niet koken). Doe dan de cayennepeper naar smaak er bij, en roer goed.

Breek een soepstengel in tweeën en leg de twee stukken parallel aan elkaar op het bord.

Schep een lepel pittige aardbeiensaus tussen de twee stukken soepstengel.

Leg de inmiddels gare croissants overdwars op de soepstengels.

Eventueel kun je voor de kleur er nog een blaadje munt opleggen.

Eet smakelijk!