Groenten uit de oven

Een bijgerecht om je vingers bij op te eten. Erg smakelijk, zelfs als je geen groenten lust.

Ingrediënten:

300 gram aardappelen
100 gram aubergine
2 teentjes knoflook
200 gram wortelen
1 rode ui
peterselie
250 gram courgette
1 rode en 1 oranje paprika
200 ml groentebouillon
Zout en peper
olijfolie
1 eetlepel paneermeel
2 eetlepels geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en de wortelen, was ze en snijd ze in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik.

2. Zet een pan met water op, en breng het water aan de kook. Voeg hier wat zout naar smaak toe en kook hierin 5 minuten de aardappelen en de wortelen. Giet deze daarna af en ga verder met de groenten snijden.

3. Snijd nu de groenten: de aubergines en de courgettes snijd je eerst in de lengte doormidden en dan in halve maantjes van een halve centimeter dik. Doe dit ook met de ui, en de paprika’s mogen in blokjes van ongeveer 3×3 cm. Als alle groenten gesneden zijn, pak je een ovenschaal waarin je een scheutje olijfolie op de bodem doet. Zet nu afwisselend de groenten in de schaal tot het een mooie kleurrijke schaal is. Snijd nu de knoflook ook in hele kleine stukjes en verdeel de knoflook gelijkmatig over de groenten.

4. Doe nu het paneermeel, de geraspte kaas en de fijngesneden peterselie in een schaaltje en meng dit goed door elkaar.

5. Strooi dit mengsel nu gelijkmatig over de ovenschaal en doe er ook weer een scheutje olijfolie over.

6. Doe nu een scheut groentebouillon in de schaal, maar niet te veel (een laagje van maximaal 1 centimeter).

7. Zet de schaal nu in een op 180 graden Celsius voorverwarmde oven voor 50 minuten. Na die 50 minuten zet je de oven op de grill-stand en verhoog je de temperatuur naar 200 graden. Laat dit nu 10 minuten staan. Daarna haal je het uit de oven en… 

Eet smakelijk!