Paprika met kappertjes en olijfolie

Een recept uit Italië, dat bij ons thuis al heel lang gegeten wordt. Het is bedoeld als bijgerecht, maar je kunt het ook eten als snack, of misschien wel als diner. Voor de kappertjes moet je misschien wat extra moeite doen om ze te kunnen kopen: in Nederland vind je ze overal in potjes met azijn, maar voor dit recept heb je kappertjes in zout nodig. En dat is wat lastiger om te verkrijgen. Omdat de kappertjes erg zout zijn van zichzelf, heb je voor dit recept geen extra zout nodig…

Ingrediënten:

10 paprika’s in alle kleuren
2 eetlepels kappertjes in zout
2 teentjes knoflook
een flinke scheut olijfolie
1 rode peper
boterhamzakjes

Bereidingswijze:

1. We gaan eerst het velletje van de paprika verwijderen. Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius en leg de paprika’s op een bakplaat, bekleed met bakpapier, en laat ze daar een half uur in liggen. Het geeft niet als de paprika’s aan de buitenkant iets zwart blakeren, dit velletje wordt later toch verwijderd.

2. Pak nu met een tang de nog hete paprika’s uit de oven en doe ze met een paar stuks in boterhamzakjes en knoop deze dicht. De paprika’s garen nu verder door, en het velletje wordt door dit proces losgeweekt, zodat je zo zonder moeite deze er af kan halen zo. Laat de paprika’s een uur liggen in de zakjes.

3. Na een uur te hebben gelegen, haal je de paprika’s uit de zak en pel je ze. Je kunt de paprika’s nu ook in reepjes scheuren, want ze zijn erg zacht geworden. Vergeet niet het steeltje en de zaadjes te verwijderen… Leg de reepjes in een bord; je zult zien dat er best wat vocht vrijkomt nog. Gooi dit niet weg, maar laat dit gewoon in het bord liggen.

4. Doe nu de olie in een grote koekenpan, snipper de knoflook fijn en fruit deze even in de olie. Snijd nu de rode peper in grove stukken; de zaadjes mogen er uit. Fruit deze ook even mee, de knoflook hoeft niet bruin te worden, maar slechts wat zachter. Doe hier nu ook de paprika’s bij.

5. Als laatste stap voeg je de kappertjes er bij, roer dit goed door, en laat het geheel op zacht vuur even een kwartier tot 20 minuten door pruttelen.

Eet smakelijk!