Special: Halloween met kleine kinderen

De meeste mensen die ons kennen, weten dat Jan de Disney freak is, en ik de Halloween Freak. Jan is inmiddels 57 keer naar Disneyland Paris geweest, 1 keer naar Orlando en 1 keer naar Anaheim.

En ik vier al zo lang ik mij kan heugen, Halloween op 31 oktober.

Gelukkig vieren ze in Disneyland een hele maand lang Halloween, dus het is een hele mooie combinatie zo.

Ook al wil je je kinderen nergens toe dwingen en geen kloon maken van jezelf, en wil je dat ze hun eigen interesses ontwikkelen, toch nemen ze vanzelfsprekend dingen over.

Dit geldt bijvoorbeeld voor muziek, hobby’s en televisie kijken.
Zo keken wij thuis vroeger met de hele familie GTST (vanaf het begin hè). De telefoon ging van de haak, en met zijn allen gingen wij voor de tv zitten. Of wat dacht je van het Songfestival. Mijn vader werd echt boos op ons als wij niet stil waren tijdens het songfestival.
Nou, mij niet gezien hoor. Ik denk dat ik één van de weinige homo mannen ben, die niet naar het songfestival kijkt, en GTST is ook niet blijven hangen. Die serie kijk ik ook nu al ruim 15 jaar niet meer…

Anyway, Halloween staat voor de deur en natuurlijk wil ik dat de meiden  hiervan iets meekrijgen in hun opvoeding. En zeg nou zelf, wat is nou leuker dan verkleden en lekker gek doen! Twee jaar geleden, toen alleen J nog bij ons was, vond zij het helemaal geweldig. We zijn pompoenen gaan kopen bij een klein boerderijtje hier bij ons in het dorp. Ze ging er helemaal in op,  meelopen en uitzoeken. En natuurlijk wilde ze haar eigen pompoen hebben, gelukkig hebben ze die  in alle maten.

Nou leeft Halloween niet echt hier in Nederland, maar toch kreeg ik hier en daar kritiek van mensen. “Je mag J niet meeslepen hierin, het is veel te eng.” Maar wat is te eng??
Volgens mij kan je het zelf zo eng maken als je zelf wilt. Ik zie Halloween niet anders dan een zusje van carnaval en Sint Maarten.  Alleen daar hoor je niemand over zeuren.  Ik heb mij er dus ook niets van aangetrokken en ben gewoon met J verkleed langs de deuren gegaan. En mijn mede Halloween ‘freaks’ vonden het alleen maar leuk dat er zo’n kleintje bij was.

Het belangrijkste is dat J het zelf ook leuk vindt. Haar pret begon al toen haar outfit thuis werd bezorgd. Ze wilde hem niet meer uit doen.

Ze heeft heel erg veel gelachen en had het reuze naar haar zin tijdens de “Trick or treat” ronde langs de huizen. Snoep heeft ze ook gekregen natuurlijk, maar gegeten heeft ze er niet van. Ze heeft er alleen maar mee gespeeld…

Dit jaar zijn wij ook weer langs de deuren gegaan. J was verkleed als heksje, en L als pompoen. We hebben er een feestje van gemaakt…!

Of je nou wel of niet van dit feest houdt:

Happy Halloween!

Geef een reactie