Dag 2: 27 november 2014

Nadat onze lieve meiden vroeg opgestaan waren, en wij dus ook, was het tijd om Thanksgiving day te vieren. Aldo en ik besloten om naar de Starbucks te gaan. Aldo voerde het plan uit, en haalde twee heerlijke koffies, één met praline smaak en een met crème Brulee.
Heel naar allemaal….. En wij waren al heel lang op zoek naar iets specifieks dat je alleen in Amerika kan kopen: Twinkies. En hoe is het mogelijk: Aldo kwam terug met twee pakjes!
Nadat we het op hadden gesmikkeld met zijn allen (J vond het niet zo lekker, maar L wel), hebben we besloten om even naar buiten te gaan. Het was al veel te laat om een goed plekje te bemachtigen voor de Macy’s Thanksgiving parade, maar we konden wel een beetje langs de route lopen en kijken wat we tegen zouden komen.

Maar toen kwam er een mail binnen, waarin stond dat één van onze koffers gevonden was, en zelfs onderweg was naar hier. Jan heeft de chauffeur gebeld en die is heel snel hierheen gekomen met de koffer met inhoud van Jan en Aldo. Chips, nog steeds geen spulletjes voor de meiden.

Ondertussen heeft Aldo boodschappen gedaan, melk, kaas, etc. We blijven Nederlanders immers! Hierna zijn we met de metro naar de stad gegaan, eerst 7 dagen onbeperkt reizen gekocht, en hup instappen maar. Als je het snel zegt lijkt het niets, maar met hulp van een medewerker van de metro lukte het toch. We vroegen of we voor de meiden ook zo’n kaart moesten kopen. Zij zei: “What I can not see, I cannot charge”, (wat ik niet zie kan ik ook niet berekenen). Dus ze mochten gratis mee 🙂

We kwamen uit de metro op 8th Avenue, en het was best wel koud. En het sneeuwde…

We zijn een stukje gaan lopen en bij de eerste de beste kraam en winkel hebben we mutsen en wanten voor de meiden gekocht. Die zitten immers in de twee koffers die nog zoek zijn.
Jan stelde voor om naar Times Square te lopen, omdat we dat de vorige vakantie in deze omstreken niet hebben kunnen zien. We zijn er heen gelopen, door de lucht van verbrande BBQ door, die opsteeg uit de talloze kraampjes die hotdogs en dergelijke verkopen.

We hebben afgesproken met vrienden uit Spanje, die we toevalligerwijs iedere keer in New York zien. Even het Hard Rock cafe bezocht, dat was de plek waar we hadden afgesproken, en een beetje gewandeld met ze. Zij hadden nog allemaal souvenirs meegenomen ook, erg lief.

Eigenlijk was het best wel koud, dus zijn we lekker naar de sauna, uhhh ik bedoel ons appartement gegaan. Met alle ramen open is het allemaal best te doen moet ik zeggen.
Aldo was best moe, dus die besloot om even zijn ogen dicht te doen tot 17u11. Hierna hebben we ons omgekleed en zijn we naar het restaurant gegaan-New York Striphouse- voor ons Thanksgiving diner. Het was weer voortreffelijk: Vooraf had Aldo garnalen, en Jan gele bieten carpacccio met salade. De meiden hebben zich beperkt tot “french fries” (patajes) en koekjes uit ons eigen assortiment. Het hoofdgerecht bestond uit kalkoenvlees, zowel het lichte als het donkere, puree van zoete aardappelen, boontjes en de vulling van de kalkoen. J vond de kalkoen ook lekker, maar we merkten dat ze echt heel moe was. Dat werd later bevestigd omdat ze met haar hoofd op tafel in slaap viel… Aldo heeft haar in zijn armen genomen en ze sliep heerlijk door.

Als toetje kozen we een groot stuk pompoen cheesecake met ijs om samen te delen….

Hierna naar huis gelopen (want het was maar 5 blocks en 1 straat) en tijdens de wandeling is L. ook in slaap gevallen. We hebben de hele santemekraam naar boven gebracht en tot onze stomme verbazing stonden ineens alle drie de koffers in de woonkamer! Hoera, onze bagage is helemaal terecht!

Nadat we een paar luiers verschoond hadden –Aldo en ik waren er aan toe- zijn we in slaap gevallen…. Helaas deze keer geen Black Friday shopping maar morgen weer een nieuwe dag.