Dag 3: 28 november 2014

Vandaag werden de meiden weer iets later wakker, het gaat iedere dag beter. Ze stonden ditmaal om 05u30 naast hun bedje. Jan riep meteen dat hij wel ontbijt zou gaan halen, maar we hadden zo veel dingen te doen dat het uiteindelijk niet gelukt is. Gelukkig maar, want deze derde dag zou zich al kenmerken door ouderwets veel, vet, en lekker Amerikaans eten.

Er was wat bijzonders met onze kamer vandaag: we worden er uit gegooid! Dat klinkt heftig, maar dat is het niet hoor. Het was bekend dat wij eigenlijk tussendoor gefietst werden door de eigenaar, maar dat we wel moesten verhuizen na 3 dagen. We hoefden daarvoor niets te doen, maar alles moest wel weer ingepakt worden. Nou hadden we nog niet zo veel uitgepakt, omdat er twee koffers laat arriveerden. Nadat alles ingepakt was, iedereen gedoucht en aangekleed, smeedden we het plan van de dag.

We besloten een lekkere wandeling te maken om de buurt te verkennen, iets dat eigenlijk voor de eerste dag al op de rol stond, maar we waren door alle toestanden zo moe, toen…
Afijn, wij zijn gaan wandelen -het was best koud, maar het went- en kwamen wel erg leuke winkeltjes tegen. Het was vandaag Black Friday, dat is de dag na Thanksgiving, en in Amerika betekent dat dat het mega stuntverkoop is, overal.
Wij dat er zagen bij een kinderkledingzaak 50% korting op alles was, en uiteraard gingen wij naar binnen. We liepen er in en meteen gingen letterlijk de alarmbellen af..! Meestal gaan die dingen zoemen en piepen als je wat gejat hebt, maar nu bij binnenkomst al. Aldo ging helemaal los (al vindt hij zelf van niet), heeft van alles gekocht en daarna zijn we naar buiten gegaan onder het nodige lawaai van wederom het alarm.

Hierna besloten we om nog even boodschappen te doen bij een supermarkt die we tegenkwamen, dat werd ook best wel weer een leuke tas vol. Oreo koekjes met citroen, pindakaas, bagels en zo verder belandden in onze tas… We hebben bij de uitgang van de supermarkt een heerlijke bagel met blueberries gegeten, die was echt heerlijk! Toen we verder liepen, kwamen we spontaan een restaurant tegen, Hale and Hearty catering, en er stond een afbeelding van pompoensoep in de etalage. Die hebben we besteld, allbei een beker, voor de meiden hebben we een sandwich genomen met acht plakken kaas, acht plakken ham en wat groen, maar L viel in slaap. J heeft eigenlijk alleen de ham gegeten, en de rest belandde in onze maagjes. Best wel veel gegeten zo….

We wilden nog even naar de Kmart, een andere supermarkt, maar we waren de weg kwijt. De weg naar het huisje wisten we wel te vinden, dus dat scheelde. Eenmaal bovengekomen (we beginnen het wel te merken, iedere keer die trappen), was men in volle gang om onze oude kamer schoon te maken, en het bleek dat er nog een stel in onze nieuwe kamer zat. Die hadden begrepen dat ze om 13.00 uur moesten uitchecken in plaats van 10.00 uur (het waren Italianen, dus dan weet je wel hoe die klok kijken).
Nou ja, dan laten we de boodschappen en de andere zooi maar boven, en gaan we met zijn viertjes maar weer naar beneden. Om 14.00 uur was de kamer klaar zeiden de schoonmakers, dus dan konden we er in…

We zijn naar de supermarkt om de hoek gegaan en hebben ook weer schandalig veel gekocht, allemaal lekkere dingen natuurlijk, waaronder frisdrank. Opeens kwam J wijdbeens naar ons toelopen, met de woorden “Poep! Poep!” wat betekende dat ze in dit geval een overstroomde plasluier had. Broek nat… De kassamevrouw kwam niet meer bij.. Ze bleef maar  herhalen: “Oooh she did pipi!”. Tja, nu moesten we toch echt verschonen, en aangezien we om de hoek waren besloten we dan toch maar weer naar boven te gaan. Men was nog in volle gang om de nieuwe kamer in orde te maken, maar Jan mocht wel naar binnen. Aldo besloot dan toch maar om weer even naar een winkel te gaan om iets te bekijken, en de meiden en ik bleven moederziel alleen achter haha.

Ondertussen kwam Jan de eigenaar van de appartementen tegen, die hij al vaak aan de telefoon had gehad maar nog nooit had gezien.
Ze hebben even gepraat, ondertussen kwam Aldo weer terug en ook zij hebben even staan kletsen. Kamer klaar, RUST! Dit appartement was overigens echt een stuk beter! Groter, koeler en een betere opzet. Even lekker op bed liggen… Na 15 minuten de oogjes dichtgedaan te hebben werd Jan alweer wakker door twee stuiterende meiden, en Aldo had al helemaal geen oog dichtgedaan. We hebben toen we wakker waren even wat dingen geproefd van de supermarkt (de oreo koekjes, cheddar cheese snacks, en pretzelstukjes).

We besloten om 16.00 uur naar Times Square te gaan om te eten bij Dallas BBQ, echt heel lekker eten. We hebben de metro gepakt, en eenmaal aan de wandel besloten we ad hoc om even naar Macy’s te gaan. Terwijl we er heen liepen begon Aldo ineens hysterisch te gillen. Er vloog geld over de grond…! Hij rende er achteraan en de opbrengst was mooi: 10 dolar! Jan vertelde aan Aldo dat als hij iets ging kopen in Macy’s dat Aldo zelf in de rij mocht gaan staan, want een jaar geleden had Jan anderhalf uur in de rij bij de kassa gestaan…. Gelukkig zag Aldo de mensenmassa en riep: “Nou sorry hoor, daar ga ik echt niet naar binnen!”. Jan was blij. Hahaha

Zo tijdens het lopen haalden we herinneringen op over van alles, en ook over restaurants. We concludeerden dat er eigenlijk een ander restaurant in de buurt was, dat echt supergoed was. Ook omdat twee jaar geleden er zo’n ontzettend leuke ober was. Liena heette ze. We besloten daarheen te lopen, Jan wist de weg niet maar Aldo wel (als een echte New Yorker)! Na 5 minuten lopen zagen we het al opdoemen in de verte: “Brother Jimmy’s BBQ”. We gingen naar binnen, werden naar boven verwezen en wie was onze ober? Liena! Het was heel gezellig en we hebben  veeeeeel te veel gegeten: de meiden een kindermenu (gratis!) met french fries en kipstukjes. Aldo had vooraf gefrituurde popcorn garnalen, en Jan had handgemaakte chips. Als hoofdgerecht had Jan spareribs (met een hoofdletter S!), french fries, een maiskolf, etc. Aldo had gekozen voor geplukte kip, en varkensvlees met gefrituurde spruitjes en iets van bruine bonen in saus.
Liena was de illegaliteit ingedoken en had “per ongeluk” op het verkeerde knopje gedrukt waardoor het voorgerecht van Aldo (20 dollar) plots verdwenen was… De totaalrekening was voor deze hele berg vreten: 56 dollar (iets van 45 euro). Wauw!

We zijn rollend naar huis gegaan, J is in slaap gevallen. L was nog wakker toen we thuis kwamen, dus eerst J haar luier verschoond en in bed gelegd. Toen L hetzelfde, maar die stuiterde de slaapkamer door als een hieper de pieperkind… Voordat J ook weer wakker werd, hebben we L de deur uit gegooid en in de woonkamer laten spelen. Wij zaten vol spanning te wachten, want op televisie kwam een van onze favoriete series: Grimm. En dat is toch altijd wel stoer om dat “live” te zien in plaats van het te downloaden. Het was een goede aflevering, jammer wel weer van al die reclame, maar hij was super.

Hierna besloten we lekker te gaan slapen…